Presentation

Vem är jag?

GÖRAN OLSSON

HEJ! 😀Mitt namn är Göran Olsson. Jag är 76 år. Jag är uppväxt på en jordbruksfastighet i Klon utanför Edsbyn som heter Tors, därav kennelnamnet. Där hade vi hundar och djur av alla de slag som fanns på en bondgård på den tiden. Min far Arvid Olsson köpte sin första renrasiga jämthund 1952 av Jöns Jönsson, Storåbränna i Jämtland. Hunden hette Jass. Jag kommer ihåg när vi med häst och trilla hämtade den på järnvägsstationen i Ovanåker (han kom i en trälåda). En järnvägslinje (Bollnäs-Orsa) som lades ned på 1980-talet. Innan dess hade han haft älghundar som dom kallade norrlandsspets, såg ut som en blandning mellan jämthund och gråhund. Så älgjakt med löshund har funnits med sedan barnsben. Pappa Arvid var 1/8 1961  med och bildade Gävleborgs älghundklubb tillsammans med Rune Malmberg, Helge Hellsén, Bertil Hansson och Gösta Larsson, samtliga med postadress Edsbyn och Viksjöfors. Nu 50 år senare är vi här drabbade av 4-5 vargrevir som snart gör löshundsjakten omöjlig, det är tur att dessa veteraner ej behövde uppleva detta för landsbygden så förödande dråpslag!!!!!! 😥

P.S Är man från Edsbyn ska ju självklart hemsidan vara
 RÖDoch BLÅ. 😀

Ömsesidig support

I april 2004 hade vi besök av delar av Edsbyns svenska mästare i bandy det året! SM-finalen gick den 21 mars 2004, samma datum som dessa valpar är födda. (efter DCH Torsbackens Zac u J Torsbackens Lowi). Edsbyn vann denna dramatiska final efter att ha vänt ett 5-2 underläge i andra halvlek till vinst med 7-6 mot Hammarby inför 22 753 åskådare på Studenternas i Uppsala. Av bara farten tog Edsbyn ytterligare 4 raka SM-tecken tom 2008.
Fr.v Pernilla Olovsson-Välitalo, Camilla Persson, Lagledare Per Liljemark, back-klippan Daniel Välitalo, Lisa Hjelm, mittfältseleganten Daniel Liw, skarpskytten Patrik "Palle" Rönnqvist (2 mål i finalen) och mittfältsmotorn Nikolaj Jarovich, förste ryss att vinna ett SM-Guld !!!!

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

13.12 | 19:49

Tack för det J-E Mårdner !!Kul att få ett sådant betyg av en "gammal" älghundsman !!!

...
13.12 | 10:04

Trevlig hemsida. Lycka till ! Mvh// John E Mårdner.

...
28.10 | 11:21

Fantastiskt vackra bilder, jag har många härliga minnen med Allan Westerlund !

...
12.11 | 10:13

15/9 1979, Storåbränna. Arvid Olsson, Gunilla (Lilla) Jönsson och Jöns Jönsson.

...
Du gillar den här sidan